Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ Ο.Ε.ΝΕ.Φ 2012

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ) σε μια προσπάθεια να τονώσει την τοπική αγορά αλλά και να ελαφρύνει κατά ένα ποσοστό το κόστος των καθημερινών δαπανών των πολιτών της Φλώρινας ανέλαβε την πρωτοβουλία της έκδοσης ειδικής εκπτωτικής κάρτας σε συνεργασία με επιχειρήσεις της πόλης αλλά και του νομού γενικότερα. Το δίκτυο των συμβεβλημένων με την κάρτα επιχειρήσεων αποτελείται από 70 περίπου επιχειρήσεις, ένα νούμερο το οποίο αυξάνεται συνεχώς καθώς το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών του τόπου για τόνωση της τοπικής κατανάλωσης αλλά και στήριξης των καταναλωτών είναι ιδιαίτερα έντονο.



Η κάρτα δεν έχει κόστος αγοράς. Η κάρτα είναι για τα μέλη και τους φίλους του Ομίλου και όσοι επιθυμούν να την προμηθευτεί συμπληρώνουν αίτηση μέλους-φίλου του Ομίλου .Το κόστος εγγραφής-συνδρομής (για 1 έτος) είναι 5 ευρώ και η κάρτα δίνεται δωρεάν.
Ο κάτοχος της κάθε κάρτας μπορεί να λάβει το ποσοστό της έκπτωσης που παρέχει η κάθε επιχείρηση με την απλή ανάδειξη της κάρτας κατά την επίσκεψη στο κατάστημα. Τα ποσοστό της έκπτωσης κυμαίνεται από 5%-20% στο μεγαλύτερο όγκο των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζει ακόμα και το 30% - 40% όπως στους κλάδους της ένδυσης και της υπόδησης. Σε περίπτωση που κάποιος καταναλωτής αντιμετωπίσει πρόβλημα με τη διαδικασία παρακαλούμε να επικοινωνήσει με το e-mail του ΟΕΝΕΦ για την άμεση επίλυση του προβλήματος. Ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος μπορεί να γίνει κάτοχος της κάρτας είτε με άμεση επικοινωνία με ένα από τα μέλη του ΟΕΝΕΦ είτε με μια ηλεκτρονική αίτηση στο email του Ομίλου στη διεύθυνση: oenef@yahoo.gr. Η προσωρινή λίστα με τις ήδη συμβεβλημένες επιχειρήσεις είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ομίλου http://www.oenef.blogspot.com/. Η τελική λίστα θα δημοσιευθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο δίκτυο της εκπτωτικής κάρτας και δεν έλαβαν υπόψη τους την πρώτη πρόσκληση για συμμετοχή, μπορούν ακόμα να εκδηλώσουν ενδιαφέρον στο e-mail του ομίλου.
Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή της πορείας και της οικονομικής κατάστασης του τόπου θεωρούμε ότι η συσπείρωση του τοπικού καταναλωτικού κοινού γύρω από τον επιχειρηματικό κόσμο της Φλώρινας και η επιλογή τοπικών επιχειρήσεων κρίνεται επιβεβλημένη τόσο για τη βιωσιμότητα αυτών όσο και για τη γενικότερη επιβίωση του τόπου. Η οικονομική κατάσταση του κάθε νοικοκυριού είναι πλέον κατανοητό και αισθητό από όλους μας ότι βρίσκεται σε οριακά επίπεδα και είναι εν μέρει λογικό η κάθε οικογένεια να στρέφεται στην επιλογή φθηνότερων προϊόντων. Γεγονός όμως αποτελεί ότι πολλοί επιλέγουν τη βραχυπρόθεσμη λύση της επιλογής φθηνότερων προϊόντων σε όμορους νομούς και χώρες. Μια λύση η οποία μπορεί να ελαφρύνει βραχυπρόθεσμα την τσέπη μας, αλλά μακροπρόθεσμα θέτει σε κίνδυνο το μέλλον του τόπου αλλά και το μέλλον των παιδιών μας.
Αναλογιζόμενοι την κρισιμότητα των καταστάσεων θεωρούμε ότι είναι ευθύνη όλων μας για συμμετοχή σε αυτή την κοινή προσπάθεια. Οι περισσότερες επιχειρήσεις που ήδη συνεργάζονται προσφέρουν γενναιόδωρες εκπτώσεις θυσιάζοντας μέρος των κερδών τους. Κάποιες άλλες υποσχέθηκαν αύξηση του ποσοστού της έκπτωσης σε περίπτωση αύξησης της κατανάλωσης μέσω της κάρτας. Υπάρχουν κι άλλες, πολλές, που είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τον ΟΕΝΕΦ και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον αλλά ακόμα δεν έχουν αποφασίσει τον τρόπο συμμετοχής τους στο δίκτυο.
Καλούμε και τις υπόλοιπες επιχειρήσεις του νομού να αναλογιστούν την κρισιμότητα και την σπουδαιότητα της προσπάθειας αυτής και να ενισχύσουν το έργο μας κρατώντας το Φλωρινιώτη καταναλωτή στον τόπο του.
Καλούμε όλους τους πολίτες - καταναλωτές αυτού του τόπου να πιστέψουν στην προσπάθεια αυτή και να την ενισχύσουν επιλέγοντας τις τοπικές επιχειρήσεις. Οι εκπτώσεις μπορούν να μετριάσουν τη διαφορά του κόστους της μετακίνησης αλλά και της ταλαιπωρίας προς άλλες αγορές, μα πάνω από όλα μπορούν να δώσουν ελπίδα στον τόπο. Έναν τόπο παραμελημένο ή καλύτερα αγνοημένο από την κεντρική εξουσία χωρίς καμία πολιτική οικονομικής προστασίας των συνόρων. Ένα τόπο που όμως είναι δικός μας. Είναι ο τόπος μας και τον πρώτο λόγο στη σωτηρία του τον έχουμε εμείς. 

Το χρήμα μας στον τόπο μας! 

 
Για τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας
Κωνσταντίνος Στεργίου
Οικονομολόγος – Υπ. Διδάκτωρ Π.Τ.Δ.Ε., Π.Δ.Μ.