Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Αναφορά του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στον Ο.Ε.ΝΕ.Φ

Τους Αργυροπελεκάνους των Πρεσπών, τους θάμνους και τα φυτά των υδροβιότοπων παρακολουθούν εδώ και λίγες μέρες είκοσι ένας νέοι και νέες από τη Σουηδία, την Ουγγαρία και την Ιταλία μαζί με τα μέλη του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας που τους φιλοξενούν στην ακριτική τους πόλη. 



Χωρίζονται σε ομάδες και κάνουν διαγωνισμό για το ποιος θα καταγράψει περισσότερα είδη ζώων και πουλιών στις Πρέσπες, ψήνουν πιπεριές Φλωρίνης και τις σερβίρουν με βιολογικό σολωμό από το Άμαλ της Σουηδίας, προσιούτο από τη Νάπολη και ριζότο με σταφίδες, καρότα και κρεμμύδια, από τη Βουδαπέστη. Διοργανώνουν βραδιές μουσικής με παραδοσιακούς ήχους από κάθε χώρα και συζητούν για την οικονομική κρίση δηλώνοντας ότι έχουν ικανότητες, απλώς χρειάζονται και ευκαιρίες.

Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν στη Φλώρινα, εκεί όπου το 2010 δημιουργήθηκε μια ομάδα νέων, με σκοπό να δώσει την ευκαιρία στους ανθρώπους της περιοχής να εκφραστούν μέσα από διάφορες δράσεις που σχετίζονται με τη νεολαία, την τοπική κοινωνία, το περιβάλλον, την οικολογία. «Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι οι νέοι έχουν άποψη και όραμα για τον τόπο τους. Θέλουμε να δηλώσουμε ότι ακόμη και αν βρισκόμαστε σε μια περιοχή που αντιμετωπίζει περιβαλλοντικά προβλήματα, υψηλά ποσοστά ανεργίας και συγκοινωνιακή απομόνωση από την υπόλοιπη χώρα, ενδιαφερόμαστε για όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη» τονίζει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας, Κώστας Φιλιππίδης.

Σε αυτό το πλαίσιο και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νεολαίας του υπουργείου Παιδείας, φιλοξενούνται στην περιοχή νέοι, ηλικίας από 18 έως 28 ετών, από άλλες ευρωπαϊκές χώρες ενώ ο Όμιλος καταγράφει ήδη στο ενεργητικό του πέντε ανταλλαγές νέων.

Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ