Κυριακή, 27 Μαΐου 2012

Το Γκότσι Μπέρρυ και η καλλιέργειά του


Το Επιμελητήριο Φλώρινα στην προσπάθεια συνεχούς ενημέρωσης των μελών του και της τοπικής κοινωνίας συνδιοργανώνει ημερίδα με το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ι.Π.Α.Δ.Μ.) με θέμα :

‘’Το Γκότσι Μπέρρυ και η καλλιέργειά του’’

την Τετάρτη 30 Μαϊου 2012 και ώρα 7.30 μ.μ. στην αίθουσα του Επιμελητηρίου (Μεγαρόβου 19- 2ος όροφος).




Πρόγραμμα:

19:30 – 20:00  «Το Γκότζι Μπέρρυ και η καλλιέργειά του»,  Τράντης Χρήστος, Πρόεδρος ΙΠΑΔΜ

20:00 – 20:20 «Βιολογική προσέγγιση καλλιέργειας Γκ΄τοζι Μπέρρυ», Θωμάς Μησαϊλίδης, Γεωπόνος, Επικεφαλής GREEN CONTROL

20:20 – 20:40  «Ολοκληρωμένη Πρόταση Προώθησης – Προβολής προϊόντων Γκότζι Μπέρρυ», Κυράτσης Παναγιώτης, Καθ. Εφαρμογών Βιομ. Σχεδιασμού ΤΕΙ. Δ.Μ.

20:40 – 21:00  Συζήτηση – Ερωτήσεις – Τοποθετήσεις.



    Εκτός από τους ενδιαφερόμενους καλλιεργητές, κρίνεται απαραίτητη και η συμμετοχή των μεταποιητικών επιχειρήσεων, οι οποίες θα ενδιαφερθούν να μεταποιήσουν το προϊόν σύμφωνα με την εισήγηση του κ. Κυράτση. Αξίζει να παρακολουθήσουν την εισήγηση του κ. Κυράτση και για τα δικά τους προϊόντα.

    Η εισήγηση για την καλλιέργεια του Γκότζι Μπέρρυ θα αναπτυχθεί σε τρεις επιμέρους ενότητες:

  1. Η καλλιέργεια του φυτού (προετοιμασία του χωραφιού, ποικιλίες, φύτευση – αποστάσεις, κλάδεμα, συγκομιδή)
  2. Οργάνωση των παραγωγών σε συνεργατικό σχηματισμό (cluster)
  3. Λόγος για τον οποίο στρεφόμαστε σε αυτές τις καλλιέργειες (Ενίσχυση της υγείας του ανθρώπου)

Για το Επιμελητήριο Φλώρινας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΑΠΑΛΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ