Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Ο ΟΕΝΕΦ στη Νάπολη της Ιταλίας


Ολοκληρώθηκε μια ακόμα συμμετοχή του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας σε Πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων. Αυτή τη φορά οικοδέσποινα πόλη ήταν η Νάπολη της Ιταλίας, η οποία φιλοξένησε από τις 10 έως τις 17 Ιουνίου συνολικά 30 νέους και νέες από διάφορες χώρες της Ευρώπης.  Στα πλαίσια της Δράσης με τίτλο «Beyond the Youth» νέοι άνθρωποι από Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Ολλανδία, Ουγγαρία και Σουηδία είχαν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά, να συνεργαστούν, να σπάσουν τα στερεότυπα και να αναπτύξουν εποικοδομητικές συζητήσεις για τα καίρια προβλήματα που ταλανίζουν την Ευρώπη.    


Ο απολογισμός της συγκεκριμένης δράσης είναι οπωσδήποτε θετικός. Το ταξίδι, η συμμετοχή και, κυρίως, η εμπειρία της αλληλεπίδρασης με νέους από άλλες χώρες είναι μοναδική. Είναι μια ευκαιρία για κάθε νέο να ανοίξει τους ορίζοντές του, να γνωρίσει άλλες νοοτροπίες, να καλλιεργήσει ένα κλίμα φιλίας και συμπάθειας ανάμεσα στους λαούς και να αφήσει πίσω του λανθασμένες εντυπώσεις και προκαταλήψεις. Είναι μια εμπειρία που καλό είναι να ζήσουν και άλλοι νέοι Φλωρινιώτες.
Η ελληνική ομάδα συγκροτήθηκε από τον Ηλία Ραχωβίτσα ως αρχηγό, την Έλενα Βασιλείου, την Εύη Τσουμέρκα, τον Θωμά Τέγο, την Παυλίνα Γιαντσούδη και την Σοφία Μουρτζούκου. 

Για τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας
Σοφία Μουρτζούκου