Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Ολοκλήρωση Προγράμματος Ανταλλαγής Νέων με τον Ο.Ε.ΝΕ.Φ στη Νορβηγία


Άλλη μια συμμετοχή του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας σε Πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων ολοκληρώθηκε. Η πόλη Drammen της Νορβηγίας φιλοξένησε από τις 20 μέχρι τις 27 Αυγούστου συνολικά 25 νέους και νέες από διάφορες χώρες, όπως Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιταλία, Σλοβακία, Μάλτα, Τουρκία, Λιθουανία, Ρωσία, Μολδαβία, Λευκορωσία και Νορβηγία. 

Η ελληνική ομάδα συγκροτήθηκε από το Χρήστο Ζιώγα και την Ανδρίκου Ασημίνα.




Στα πλαίσια του προγράμματος με τίτλο «Human Rights and Volunteerism» όλοι εμείς που συμμετείχαμε είχαμε την ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά, να συνεργαστούμε καταπολεμώντας κάθε στερεότυπο που θα μας κρατούσε πίσω και να αναπτύξουμε εποικοδομητικές συζητήσεις μέσα από πρωτότυπες δραστηριότητες και διαδραστικά παιχνίδια για τη σημασία και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.   



Ο απολογισμός του προγράμματος δεν θα μπορούσε να είναι τίποτε άλλο από θετικός. Το ταξίδι σε μια τόσο μακρινή χώρα για μας, η συμμετοχή και, κυρίως, η επαφή και η συνεργασία με νέους και νέες από άλλες χώρες ήταν μια μοναδική εμπειρία. Αναμφίβολα, αποτελεί  εξαιρετική ευκαιρία για τον καθένα να διευρύνει τους ορίζοντές του, να αναπτύξει την κριτική του ικανότητα, να γνωρίσει άλλες κουλτούρες και να παραμερίσει λανθασμένες εντυπώσεις και προκαταλήψεις.
Αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία που θα ήταν καλό να ζήσουν και άλλοι νέοι της Φλώρινας!

Ανδρίκου Ασημίνα
Μέλος του ΟΕΝΕΦ